
All Episodes - Bonfire.fi -bisnesmedia
Bonfire-podcastissa kuulet kuumimmat uutiset bisneselämän huipulta.
View Podcast Details57 Episodes

#22 Bonfire Walkcast: vieraana Henrik Dettmann
Susijengin entinen päävalmentaja Henrik Dettmann otti ja lähti kävelylle Kauniaisten maastoon. Yhdessä Bonfiren päätoimittajan Harri-Pekka Pietikäisen kanssa hän punnitsi mm. johtamisen eri tulokulmia. Johtajana onnistumisessa sattumalla on iso merkitys. Se vetää Dettmannin nöyräksi. Jutustelu kulki myös vanhemmuuteen, joka on Dettmannin elämän suurin oppikokemus. Tervetuloa mukaan syksyiselle kävelylle!

#21 Bonfire Walkcast: vieraana Tommy Hellsten
Terapeutti ja kirjailija Tommy Hellsten käveli yhdessä Harri-Pekka Pietikäisen kanssa pitkin Porvoonjoen vierustaa. Pohdintoja riitti ihmisyydestä ja keskeneräisyydestä. Jos Walkcast toisinaan sukeltaa syviin vesiin, niin tässä jaksossa mennään lähes valtameren pohjasyvyyksiin saakka.

#20 Bonfire Walkcast: Vieraana Petteri Kilpinen
Petteri Kilpinen käyskenteli pitkin Töölönlahtea ja pohdiskeli yhdessä Harri-Pekka Pietikäisen kanssa huippu-urheilun ja liike-elämän yhtäläisyyksiä sekä ylipäätään ihmisenä olemista. Oman osuutensa saivat mm. vanhemmuus ja parisuhde, mutta keskustelu soljui myös historiallisiin sfääreihin.

#19 Bonfire Walkcast: vieraana Kirsi Piha
Kirsi Piha lähti kävelylle Helsingin Kaivopuistoon. Juttuaiheet kumpuilivat totutusti. Merkityksellisyydestä ja kirjallisuudesta. Kirsi on punninnut jo nuoresta lähtien elämän peruskysymyksiä, joiden äärellä oltiin myös nyt. Syksyinen jakso kumpuaa elämää syvempää pohdintaa.

#18 Bonfire Walkcast: vieraana Frank Martela
Filosofi Frank Martela lähti kävelylle lapsuuden maisemiinsa Espoon Tapiolaan. Juttua riitti elämän tarkoituksesta ja merkityksellisyydestä. Välillä koukattiin urheilun maailmaan, mutta palattiin pohtimaan vielä hyväksymisen merkitystä nykyajassa. Kävelykumppanina totutusti Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen.

#17 Bonfire Walkcast (NBF-special): Zoe Chance
Yalen yliopiston professori ja Influence is your superpower -kirjan kirjoittanut Zoe Chance paljastaa parhaimman vinkkinsä koskien ihmisten vaikuttamista. Kyseessä on "magic question", joka ei päätä keskustelua, vaan aloittaa sen. Chance istahti hetkeksi alas yhdessä Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittajan Harri-Pekka Pietikäisen kanssa keskustelemaan vaikuttamisesta.

#16 Bonfire Walkcast (NBF Special): vieraana Petter Strodalen
Norjalainen sijoittaja Petter Stordalen on liike-elämän rokkitähti. Nordic Business Forumissa puhunut hotellimoguli istahti hetkeksi alas ja kertoi luottamuksen merkityksestä sekä siitä, kuinka kulttuuri pesee rahan mennen tullen. Keskustelukumppanina Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen. Tämänkertainen Walkcast oli poikkeuksellisen hektinen. Vartin jälkeen keskustelu keskeytyi kuin seinään, koska Stordalenin täytyi rientää lavalle puhumaan.

#15 Bonfire Walkcast (NBF Special): vieraana Rutger Bregman
Hollantilainen historioitsija Rutger Bregman on kirjoittanut paljon kansainvälistä suitsutusta saaneen teoksen Hyvän historia. Nordic Business Forumin keskellä Bregman istahti sohvalle keskustelemaan siitä, onko ihminen todella pohjimmiltaan niin hyvä, mitä hän väittää. Keskustelukumppanina Bonfire.fi.bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen. Tämä Walkcast-jakso on tehty siis istuen ja englanniksi.

#14 Bonfire Walkcast: Vieraana Aki Soudunsaari
Aki Soudunsaari käveli Hietaniemen hautausmaalla ja kertoi samalla Harri-Pekka Pietikäiselle, mistä koostuu ihmisen hyvinvointi eri työtilojen suhteen. Puhetta hormoneista, aivotoiminnasta, sosiaalisista suhteista ja ihmisenä olemisesta.

#13 Bonfire Walkcast: vieraana Mikko Kuustonen
Tervetuloa Walkcastiin! Mikko Kuustonen lähtee käyskentelemään Helsingin Ruttopuistosta kohti Kaivopuistoa (ja takaisin). Seuranaan hänellä on Harri-Pekka Pietikäinen, joka jututtaa Mikko mm. siitä, miten hän kokee menestymisen, erillisyyden ja autenttisuuden. Keskustelu soljuu Mikon uran myötä myös taiteen säröihin, sukeltamiseen ja merikäärmeisiin. Tuleepa siinä sivussa ratkaistua myös elämän tarkoitus - ainakin jollain mittarilla.

#12 Bonfire Walkcast: Vieraana Noora Fagerström
Noora Fagerström lähti kiertämään Töölönlahtea yhdessä Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittajan Harri-Pekka Pietikäisen kanssa. Noora valotti sitä, mikä on Jungle Juice Barin menestyksen salaisuus. Juttua riitti myös tulevasta bisneselämäkerrasta sekä tietysti tuoreesta Diili-kaudesta. Noora paljasti myös, mistä hän tällä hetkellä unelmoi eniten. Tervetuloa kävelylle!

#11 Bonfire Walkcast: vieraana Peter Nyman
Keskustelun aiheina mm. Presidentti Zeleskyin viestintätaidot, sosiaaliset kuppikunnat, antiikin Kreikan retoriikka sekä poliitikkojen ja toimittajien välinen kommunikointi. Muisteloja myös Ilkka Kanervasta.

#10 Bonfire Walkcast: vieraana Jyrki Katainen
Jyrki Katainen käveli pitkin Matinkylän rantaraittia ja kertoi mietteitään maailman tämänhetkisestä tilasta. Hän avasi myös tuntojaan valtionvarainministerinä vuodelta 2008, jolloin elettiin todeksi voimakasta taloustaantumaa. Katainen valotti myös omaa arvomaailmaansa sekä otti kantaa siihen, tuleeko hänestä kenties Suomen seuraava presidentti. Kävelyseurana Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen.

#9 Bonfire Walkcast: vieraana Eeva Kovanen
Toisen polven perheyrittäjä Eeva Kovanen lähti kävelylle Hietaniemen rannan tuntumaan. Yhdessä Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittajan Harri-Pekka Pietikäisen kanssa hän kävi samalla läpi ajatuksiaan omistajuudesta, arvoista sekä vallitsevasta yhteiskunnasta.

#8 Bonfire Walkcast: vieraana Martin Paasi
Rahoitusalan ammattilainen ja huippusuositun Rahapodi-podcastin co-host Martin Paasi lähti käyskentelemään kohti Eiraa seuranaan Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen. Keskustelu soljui Helsingin pörssin päivänpolttavista uutisista aina Fiat-valuutan tulevaisuuteen. Martin kertoi myös mielipiteensä siitä, onko termi "the great reset" puhdasta foliohattuilua.

#7 Bonfire Walkcast: vieraana Paola Suhonen
Paola Suhonen käveli aamulla hennossa lumisateessa Itä-Helsingin Marjaniemessä ja pohti mm. suhdettaan eri taidemuotoihin, omiin arvoihinsa ja eläinten oikeuksiin. Totuttuun tapaan keskustelu poukkoili kauniisti soljuen kuin taivaalta leijailleet hiutaleet. Keskustelun toisena osapuolena Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen.

#6 Bonfire Walkcast: vieraana Petri Matero
Diili-kisaaja sekä myyntimies Petri Matero lähti kävelylle Helsingin Kallioon. Keskusteli lähti liikkeelle myynnin ja murteen merkityksestä, mutta suuntasi pian syvempiin vesiin pohtimaan sitä, mistä ihminen repii tarvittavat sentit saavuttaakseen täyden potentiaalinsa. Keskustelukumppanina Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen.

#5 Bonfire Walkcast: Vieraana Perttu Pölönen
Tällä kertaa kävelylle lähti futuristi ja kirjailija Perttu Pölönen sekä myös Fiona-koira. Sattumia riitti ja välillä paettiin sadetta sisätiloihin. Keskustelu kulki kohti uteliaisuutta ja lähti ammentamaan siitä. Miksi Pertun mielestä on jopa surullista, että joku sanoo löytäneensä täyden potentiaalinsa? Kuinka erottaa hyvä ja huono tieto toisistaan? Onko kaikesta oltava jotain mieltä? Keskustelun toisena osapuolena Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen.

#4 Bonfire Walkcast: Saku Tuominen & Ville Peltonen
Tällä kertaa Bonfire Walkcastissa ei kävellä, vaan istutaan tarinoimaan Nordeskiöldinkadun jäähallin, eli stadilaisittain Nordiksen uumenissa. Keskustelukumppaneina yrittäjä ja tietokirjailija Saku Tuominen sekä jääkiekkolegenda ja HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen. Pohdintaa mm. siitä, mitä tämän päivän substanssiosaaminen pitää sisällään ja kuinka joukkueen arvojen toteutumista kannattaa valvoa. Selväksi käy myös se, kuinka vaikeaa on kuunnella ilman, että tietää itse paremmin. Saku kertoo myös mitä sellaista Maikkarin legendaarinen selostaja Ismo Jokinen hänelle aikoinaan sanoi, joka jäi mieleen pysyvästi.

#3 Bonfire Walkcast: Tommi Laiho
Syksyn kolmannessa Bonfire Walkcastissa kävellään sateen ropistessa Helsingin Hietaniemen hautausmaalla. Luova johtaja ja kirjailija Tommi Laiho pohtii häpeää ja luovuutta. Kuinka luovalla alla perustellaan oma ammattitaito? Minkälaiset uskomusjärjestelmät hallitsevat maailmaa? Pohdintoja maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa mukaan!

#2 Bonfire Walkcast: Saana Rossi
Syksyn toisessa Bonfire Walkcastissa kävellään Helsingin Kaivopuiston tuntumassa. Kirjailija ja Vincitin entinen HR-johtaja Saana Rossi avaa sitä, miks i jätti hiljattain päivätyönsä. Keskustelu soljuu naisten johtajaesikuvien kautta kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen.

#1 Bonfire Walkcast: Sointu Borg
Historian ensimmäisessä Bonfire Walkcastissa istahdettaan kävelemisen sijaan Korjaamon Kinon penkeille. Diili-voittaja Sointu Borg hörppii teetä ja Bonfire.fi-bisnesmedian päätoimittaja Harri-Pekka Pietikäinen kahvia. Keskustelun aiheet polveilevat julkisuuden hyödyntämisestä, nuorten työolosuhteisiin ja tapahtuma-alan rajoitusten purkamiseen.

Henkilötarina: Pauli Waroma
Bonfiren henkilötarinasarja esittelee pintaa syvemmältä Bonfiren bisnesvaikuttajia. Kuinka he ovat päätyneet omalle toimialalleen ja minkälaiset arvot ajavat heitä eteenpäin. Q&A-artikkeli antaa osviittaa heidän näkemyksistään, mutta syvemmälle pääset kuuntelemalla koko keskustelun podcastina. Tällä kertaa henkilötarinansa kertoo Lääkärikeskus Aavan markkinointijohtaja ja mainostoimisto Sherpan perustajaosakas Pauli Waroma.

Henkilötarina: Noora Fagerström
Bonfiren henkilötarinasarja esittelee pintaa syvemmältä Bonfiren bisnesvaikuttajia. Kuinka he ovat päätyneet omalle toimialalleen ja minkälaiset arvot ajavat heitä eteenpäin. Q&A-artikkeli antaa osviittaa heidän näkemyksistään, mutta syvemmälle pääset kuuntelemalla koko keskustelun podcastina. Tällä kertaa henkilötarinansa kertoo sarjayrittäjä ja Jungle Juice Barin perustaja, tulevan keväällä 2021 julkaistavan Diili-tv-ohjelman uuden tuotantokauden neuvonantajana toimiva Noora Fagerström.

Henkilötarina: Liisa Holma
Bonfiren henkilötarinasarja esittelee pintaa syvemmältä Bonfiren bisnesvaikuttajia. Kuinka he ovat päätyneet omalle toimialalleen ja minkälaiset arvot ajavat heitä eteenpäin. Q&A-artikkeli antaa osviittaa heidän näkemyksistään, mutta syvemmälle pääset kuuntelemalla koko keskustelun podcastina. Tällä kertaa henkilötarinansa kertoo strategiakonsultti Liisa Holma.

Henkilötarina: Helena Kastikainen
Henkilötarina: Helena Kastikainen by Bonfire.fi -bisnesmedia

Henkilötarina: Paola Suhonen
Bonfiren henkilötarina pureutuu tällä kertaa Paola Suhosen sielunmaisemaan. Suhonen tunnetaan ennen kaikkea Ivana Helsinki -mallistosta, mutta taitelijana ja ihmisenä hän on paljon muutakin. Lähde Paolan matkaan maantielle, jossa aavikko tuivertaa ja stereoissa soi Neil Young.

Henkilötarina: Milja Köpsi
Bonfiren henkilötarinassa vuoron saa Mimmit koodaa-ohjelman vetäjä, oman elämänsä supersankari, Milja Köpsi.

Henkilötarina: Peter Vesterbacka
Bonfire-henkilötarinassa Peter Vesterbacka raottaa uraansa pintaa syvemmältä ja kertoo siitä, minkälaiset arvot ohjaavat häntä bisneksessä.

Henkilötarina: Antti Merilehto
Bonfiren henkilötarinasarjassa ääneen pääsee tekoälyn ymmärrettävämpään muotoon kirjassaan ja podcastissaan pukenut Antti Merilehto. Hän kertoo elämänsä eri vaiheista ja omasta arvomaailmastaan.

Henkilötarina: Petteri Kilpinen
Henkilötarina: Petteri Kilpinen by Bonfire.fi -bisnesmedia

Henkilötarina: Camilla Tuominen
Bonfire-podcastin Henkilötarina-sarjan ensimmäisessä jaksossa tunnekouluttaja ja tietokirjailija Camilla Tuominen kertoo, miksi päätti siirtyä konsultin työstä yrittäjäksi ja miksi tunteita pitää tuoda esiin työelämässä.

Ajatusjohtajuus ja etäjohtaminen kriisiaikana
Kuinka ajatusjohtajuutta voi rakentaa poikkeusaikana? Kuinka johtaa henkilöstöä tilanteessa, jossa kaikki ovat siirtyneet yllättäen etätyöhön? Bonfire-podcastin uusimmassa jaksossa näistä teemoista keskustelevat Visma Enterprisen toimitusjohtaja Jukka Holm ja Bonfire Agencyn toimitusjohtaja Laura Pääkkönen yhdessä Bonfire.fi -bisnesmedian päätoimittajan Harri-Pekka Pietikäisen kanssa. Tervetuloa mukaan!

ROBINS: Älykästä myyntiä etsimässä. Vieraana Pia Hautamäki
ROBINS: Älykästä myyntiä etsimässä. Vieraana Pia Hautamäki by Bonfire.fi -bisnesmedia

Miten Suomessa innovoidaan? Antti Vasara ja Andreas Saari
Lisää tulisia bisnessisältöjä: www.bonfire.fi

Start-up yrittäjyys
Bonfire-podcastissa keskustellaan Startup yrittäjyydestä, ja siitä mitä se vaatii. Studiossa digimarkkinointiguru Mari Luukkainen, sarjayrittäjä Micke Paqvalen, ja startup yritysten rahoitusten ammattilainen Jussi Muurikainen. Miten startup yrittäjyys eroaa "perinteisestä" yrittäjyydestä? Millaista luonnetta startup yrittäjältä vaaditaan? Podcastin hostaa Bonfire.fin Laura Pukkila.

Asiantuntijamyynti. Vieraana Timo Lappi ja Tanja Piha
Fondian Growth Booster Tanja Piha ja Heltin toimitusjohtaja Timo Lappi keskustelevat Bonfire-podcastin uusimmassa jaksossa asiantuntijamyynnistä osana kasvua. Mikä asiantuntijamyynnissä on olennaista ja mitä siinä pitää erityisesti ottaa huomioon? Miten asiantuntijamyyntiin voidaan kannustaa ja ohjata johdon näkökulmasta?

Onnistunut markkinointi ohjelmistoalalla. Vieraana Johannes Puro.
Millaista on onnistunut markkinointi IT- ja ohjelmistoalalla? Bonfire-podcastin uusimmassa jaksossa vieraana ITE WIKI:n liiketoimintajohtaja Johannes Puro, jonka kanssa keskustellaan markkinoinnista IT-alalla. Mitkä ovat tärkeimmät yksittäiset markkinointiaktiviteetit? MItkä ovat Johanneksen mielestä alan onnistuneimmat markkinointikeissit? Podcastin hostaa Bonfire.fi -bisnesmedian Laura Pukkila.

Tiimiäly - voittava algoritmi. Vieraana Maaretta Tukiainen ja Ida Hakola.
Millaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä tarvitaan? Muutosvalmentaja ja tietokirjailija Maaretta Tukiainen ja Vapa Median perustaja ja liiketoiminnankehittäjä Ida Hakola ovat yhdessä Ilona Hiilan kanssa kaivautuneet syvälle työn murrokseen ja tulevaisuuden työhön. Opit on kerätty yhteen, ja tuloksena on syntynyt uunituore kirja Tiimiäly -opas muuttuvaan työelämään. Mutta mitä on tiimiäly ja miten se rakennetaan? Miksi tekoälyn täyden potentiaalin hyödyntäminen edellyttää tiimiälyä? Miten tiimiälyä johdetaan? Ja ennen kaikkea - millaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä tarvitaan? Podcastin hostaa Bonfire.fi - bisnesmedian Laura Pukkila.

Epäonnistuminen: Vieraana Thomas Noreila
Miksi epäonnistumista pelätään? Thomas Noreila oppi häviämään urheilun kautta, ja tästä taidosta on yrittäjänä ollut runsaasti hyötyä. Epäonnistumista kuitenkin Suomessa yhä pelätään. Mistä tämä johtuu, ja miten tästä pelosta voi päästä eroon? Thomas Noreilalla on yli 15 vuoden kokemus rakennusalalta, erityisesti perinnerakentamisesta ja vaativista restaurointikohteista. Kestävästä ja terveellisestä rakentamisesta on tullut Noreilalle yritystoiminnan lisäksi eräänlainen missio: tavoitteena on palauttaa maalaisjärki rakentamiseen. Podcastin hostaa Bonfire.fi -bisnesmedian Laura Pukkila.

Voittajan strategia, Osa 2. Vieraana Paula Laine ja Timo Raikaslehto
Miten strategiatyötä tehdään? Voittajan strategia -kirjan kirjoittaja Timo Raikaslehto ja Sitran strategiajohtaja Paula Laine keskustelevat Bonfire-podcastin uusimmassa jaksossa strategiatyöstä käytännössä. Podcastin hostaa Bonfire.fi -bisnesmedian Laura Pukkila.

Miten yrityskulttuuri muutetaan? Suvi Widgrén ja Susanna Rantanen
Kun 20 vuotta vanhaa yrityskulttuuria pitäisi päivittää, mistä on lähdettävä liikkeelle? Suvi Widgrén (vastaava toimitusjohtaja, Smartum) johtaa isoa muutosta perheyrityksessä ja Susanna Rantanen (Co-Founder & CEO Emine Oy) on ohjannut lukuisia yrityksiä käyttämään yrityskulttuuria uuden strategian jalkauttamisessa. Podcastin vetää Bonfire.fi -bisnesmedian Elisa Kitunen. Suvi ja Susanna vastaavat mm. näihin kysymyksiin: 🔥Miten yrityskulttuuri helpottaa rekrytointia? 🔥Sopeutuvat eri-ikäiset samanlaiseen kulttuuriin? 🔥Riittääkö kahvihuoneeseen kurkkaaminen tunnistamaan, millainen kulttuuri yrityksessä on? “Tiedät olevasi sinulle sopivassa yrityskulttuurissa, kun koet, että ymmärrät, samaistut ja inspiroidun siitä, mitä ja miten asioita tehdään.” -Susanna Rantanen ”Tulosvastuullisena toimarina haluan nähdä, että työn tekemisestä innostutaan. Kun saavutetaan tavoitteita, niin sitten juhlitaan.” -Suvi Widgrén Lisää kuumia bisnessisältöjä: www.bonfire.fi

Näin laajennat Ruotsin markkinoille – Mikko Honkanen ja Tanja Piha
Ruotsin kautta maailmalle. Näin kuuluu monen suomalaisyrityksen kansainvälistymisstrategia. Vainun Co-Founder Mikko Honkanen ja Fondian Growth Booster Tanja Piha kertovat, kuinka käynnistää ja johtaa maaorganisaatiota Ruotsissa. Konkreettisia vinkkejä aina työskentelytiloista ruotsalaisen tiimin rakentamiseen! Podcastin juontaa Bonfire.fi -bisnesmedia Elisa Kitunen. Tanja ja Mikko kehottavat keskittymään erityisesti näihin: 🔥Tee pohjatyö kunnolla. Mikko ehdottaa tapaamaan sekä viisi (oman alasi) yritystä, jotka ovat menneet Ruotsiin että 20 potentiaalista kohdemaan asiakasta. Tee vasta sen jälkeen päätös investoinnista. 🔥Panosta rekrytointiiin. Mitä paremmin pystyt muodostamaan itsenäisen vahvan paikallisen tiimin, sitä nopeampaa on bisneksen kasvu. Paikallisilla osaajilla on kullanarvoiset verkostot valmiina. 🔥Näytä kokoasi isommalta. Panosta markkinointiin. Fondia käytti PR- ja mainostoimistokumppania, joka poiki näkyvyyttä isoissa talousmedioissa. Tämä auttoi saamaan viestiä läpi uskottavasta ja kiinnostavasta yrityksestä. “Jos kukaan ei tiedä sun tarinaa, päätöksiä on hitaampi saada ja myyntisyklin pituus kasvaa”, Tanja kertoo. Lisää tulisia bisnessisältöjä: www.bonfire.fi

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta yrittäjä? Mikael Pentikäinen ja Päivi Kangasmäki
Suomalaisista työntekijöistä joka kahdeksas on yrittäjiä. Kasvuyrittäjyys on nousussa. Yrittäjyyden kuva on monipuolistunut. Ovatko mielikuvat yrittäjyydestä kuitenkaan vielä päivittyneet 2010-luvulle? Näitä mielikuvia päivittävät Backed by CFO -startupin perustaja Päivi Kangasmäki ja Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Podcastin vetää Bonfire.fi -bisnesmedian Elisa Kitunen. Podcast antaa vastauksen mm. näihin kysymyksiin: 🔥Miksi Päivi lähti korporaatiomaailmasta startup-yrittäjäksi? 🔥Miten savupiippuajan Suomeen rakennetut työmarkkinat suhtautuvat avoimeen talouteen? 🔥Mitä jokaisen olisi hyvä ymmärtää yrittämisestä? ”Meidän työmarkkinat on rakennettu savupiippuajan Suomeen. Niistä puuttuu dynamiikka, mitä pienyritysvaltainen avoimen talouden maailma edellyttäisi” -Mikael Pentikäinen ”Vertaisin Slushia MM-hiihtoihin: glooriaa muutama päivä vuodesta. Yrittäjän arjesta on pöhinä kaukana.” -Päivi Kangasmäki Lisää tulisia bisnessisältöjä: www.bonfire.fi

Ongelmana suuryritysten pitkät maksuajat – Päivi Kangasmäki ja Mikael Pentikäinen
Yrittäjägallupin mukaan kolmannekselle suomalaisyrityksistä on aiheutunut taloudellista haittaa asiakkaiden maksukäytännöistä kuten pitkistä maksuajoista ja maksuviiveistä. Suurin osa näistä on alle 10 hengen yrityksiä. Pitäisikö suuryritysten osoittaa enemmän yhteiskuntavastuuta maksukäytäntöjen suhteen? Kysymystä pohtivat startup-yrittäjä Päivi Kangasmäki (Backed by CFO) sekä Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Podcastin vetää Bonfire.fi -bisnesmedian Elisa Kitunen. Päivi ja Mikael vastaavat mm. näihin kysymyksiin: 🔥Saadaanko maksuajat kuriin lakimuutoksilla vai sosiaalisella paineella? 🔥Onko maksuaikoja- ja viiveitä säätelevä laki riittävä? 🔥Miten ongelmavyyhti vaikuttaa pienyritysten riskinottokykyyn? “Pienistä yrityksistä on tullut isojen yritysten pankkiireja. Maksuaikoja pidennetään yksipuolisesti. Kyseessä on kestämätön ja epäterve tilanne.” -Mikael Pentikäinen “Ennen kaikkea tämä aiheuttaa yrittäjille epävarmuutta arjessa. Jokainen voi kuvitella miltä tuntuu yrittää sellaisessa ympäristössä.” - Päivi Kangasmäki Lisää bisnessisältöjä: www.bonfire.fi

Bonfire-podcast: Asiakaskokemuksen sudenkuopat – Susanna Paloheimo ja Riikka Tanner
Asiakaskokemuksen huippuosaajat Susanna Paloheimo (Muutostoimisto Flow) ja Riikka Tanner (Digitalist Group) pohtivat asiakaskokemuksen kehittämisen haasteita. Podcastin vetää Bonfire.fi -bisnesmedian Elisa Kitunen.

Resepti täydelliseen asiakaskokemukseen – Susanna Paloheimo ja Riikka Tanner
"Asiakaskokemus on ihan kaikki, mitä organisaatio tekee." Asiakaskokemuksesta väittelemässä ovat Susanna Paloheimo, yrittäjä Muutostoimisto Flow sekä Riikka Tanner, Digitalist Groupin Business Director. Podcastin vetää Bonfiren Elisa Kitunen. Susanna ja Riikka vastaavat mm. näihin kysymyksiin: 🔥Kenen pöydällä asiakaskokemus organisaatiossa on? 🔥Miksi NPS eli Net Promoter Score on kelvoton mittari? 🔥Mitä hittoa Kotipizza teki oikein? Lisää bisnessisältöjä: www.bonfire.fi

Osallistaminen jyrää työryhmätyöskentelyn – case ruokaselvitys: Reijo Karhinen ja Janne Jauhiainen
Pääministeri Sipilän soiton jälkeen Reijo Karhista alkoi kauhistuttaa: näin monitahoista ongelmaa ei voisi lähteä ratkomaan työryhmän kesken. On keksittävä jotakin muuta. Reijo Karhinen, vuorineuvos ja entinen OP:n pääjohtaja on ollut nyt viimeiset puoli vuotta ruokaselvitysmiehenä. Pyrkimyksenä on ollut selvittää, mistä 500 miljoonaa euroa lisää yrittäjätuloa maatalouteen. Selvitys julkaistaan torstaina 7.2. Karhinen ei perustanut työryhmää vaan kutsui koko kansan keskustelemaan. Yli 6000 vastausta kerännyt verkkokysely, kuulemiset sekä maakunnalliset työpajat ovat antaneet kattavan kuvan nykytilasta ja ratkaisuehdotuksista. “Sanoin ääneen, että jos saadaan 2000 vastausta niin se on valtavasti! Yli 6000 tuli.” Osallistamisesta on keskustelemassa Karhisen lisäksi myös Janne Jauhiainen, Fountain Parkin toimitusjohtaja. Keskustelua vetää Bonfiren Elisa Kitunen. Podcastissa keskustellaan siitä, kuinka ruokaselvitys onnistui keräämään ihmisiä asian äärelle näin runsaasti. Sen lisäksi mietitään, miksi osallistaminen tulisi olla iso osa organisaatioiden suunnittelua ja päätöksentekoa. Reijo ja Janne keskustelevat vastaavat ainakin näihin kysymyksiin: - Miten osallistuminen toimii? - Pitäisikö kotimaiselle ruualle olla kaupassa oma hyllypaikka? - Miten osallistaminen liittyy palvelumuotoiluun? Jakson pituus: 37:30 Lisää bisnessisältöjä: www.bonfire.fi

Kannattavuuden kohentaminen on johtamistoimenpide – Timo Toivanen ja Antti Paussu
Mikä on johtamisen suhde yrityksen kannattavuuteen? Välillä erinomainenkin johto tekee laskelmoidusti päätöksiä, jotka eivät ole tietyllä ajan hetkellä kannattavia. Ja miksi markkinat arvostavat myös yrityksiä, jotka eivät tee tulosta? Bonfire-podcast sukeltaa talouden johtamiseen. Asiantuntijoina Antti Paussu, myynnin ja johtamisen osaaja (Myyntijohdon personal trainer) sekä Timo Toivanen, talouden oivalluttaja (TT Valmennus). Haastattelijana Bonfire-bisnesmedian Elisa Kitunen. Keskustelua mm. näistä kysymyksistä: – Pitääkö kaikkien johtajien olla talousorientoituneita johtajia? – Korreloiko yrityksen kannattavuus johtamisen tason kanssa? – Kuinka uusi yritysjohtaja alkaa kehittää talousongelmissa rypevää yritystä? Podcastin pituus: 30min

Bonfire-podcast: Hinnoittelu on strateginen päätös – Timo Toivanen ja Antti Paussu
Miksi Apple voi myydä puhelimia yhä vaan kalliimmalla hinnalla? Mistä johtuu, että voimme matkustaa Kööpenhaminaan 40 eurolla? Ja kuinka asiantuntijan tulisi hinnoitella oma työnsä? Bonfire-podcast pureutuu hinnoitteluun. Hinnoittelu on erityisesti uuden liiketoiminnan ja aloittelevien itsensä työllistäjien akilleen kantapää. Asiantuntijoina Antti Paussu, myynnin ja johtamisen osaaja (Myyntijohdon personal trainer) sekä Timo Toivanen, talouden oivalluttaja (TT Valmennus). Haastattelijana Bonfire-bisnesmedian Elisa Kitunen. Keskustellaan ainakin näistä kysymyksistä: Kuinka halpalentoyhtiöt Norwegian tai Ryanair pääsivät muuttmaaan koko toimialan hinnoittelurakenteen? Miten tekoäly tulee auttamaan hinnoittelussa? Mikä on oikea hinta? Podcastin pituus: 40min Jos ei kukaan sano sulle ikinä "Kuin sä kehtaat!”, alihinnottelet itsesi! -Antti Paussu “Jos kauppa ei käy, hinnan alentaminen ei aina auta. Annat silloin ristiriitaisen signaalin ja palvelun laatua aletaan epäillä.” -Timo Toivanen Lisää bisnessisältöjä: www.bonfire.fi

Bonfire-podcast: Pitääkö tekoälyä pelätä? Tero Ojanperä & Antti Merilehto
Tekoäly muuttaa työtehtäviä – vanhoja poistuu ja uusia syntyy. Muutos on omiaan aiheuttamaan epäselvyyttä ja pelkoa. Työntekijät jakavat roboteille omaa asiantuntemustaan. Yrityksillä on kova paikka: pitäisi innostaa työntekijöitä uuteen ja pitää yritys tekoälyn vauhdissa mukana. Kuinka tähän kaikkeen pitäisi suhtautua? Elisa Kitusen haastattelussa kaksi Bonfire-bisnesvaikuttajaa: Tero Ojanperä, Silo.AI:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä Antti Merilehto, Tekoälyn matkaopas johtajalle -kirjan kirjoittaja. Antti Ja Tero keskustelevat mm. näistä kysymyksistä: - Kenen työn kone syrjäyttää? - Kuinka yritysjohto luo tekoälymyönteistä kulttuuria? - Kuinka AI-ekosysteemit auttavat tekoälyn jalkauttamisessa? “Wayne Gretzky meni sinne, mihin kiekko oli tulossa. Tästä samasta syystä Saksassa on korkein robotisaatioaste ja alhaisin työttömyys” – Antti Merilehto “Suurin trendi juuri nyt on se, että koneesta tulee älykäs. Se pystyy keräämään kollektiivisesti älykkyyttä. Ne organisaatiot, jotka pystyvät parhaiten siirtämään yksittäisen ihmisen älykkyyden koneelle ja skaalaamaan ihmismielen, tulevat olemaan voittajia.” – Tero Ojanperä Pituus: 38:00 Lisää tulisia bisnessisältöjä: https://www.bonfire.fi/

Bonfire-podcast: Työnteon murros tekoälyaikana – Tero Ojanperä & Antti Merilehto
Suoraa ja konkreettista puhetta tekoälyn ja työn suhteesta! 🔥 Ihminen ja kone tulevat yhä enemmän työskentelemään yhdessä työparina – miten se tapahtuu? Uteliaisuus, rohkeus ja datan ymmärtäminen ovat keskeisimmät ominaisuudet niin yksilön työn kuin yrityksen tulevaisuuden kannalta. Elisa Kitusen haastattelussa kaksi Bonfire-bisnesvaikuttajaa: Tero Ojanperä, Silo.AI:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä Antti Merilehto, Tekoälyn matkaopas johtajallle -kirjan kirjoittaja ja Finch Finlandin maajohtaja. “Voittavien yritysten yhteinen nimittäjä on kyky tehdä päätöksiä. – jahkailu ja varovaisuus eivät kuulu heidän toimintatapoihinsa.” - Tero Ojanperä “Jos asiakasdata on yrityksessäsi rajoitettu 'vain päälliköille', uusi työpaikka hakuun välittömästi!” -Antti Merilehto Antti Ja Tero vastaavat mm. näihin kysymyksiin: 🔥Miten osaamista uudistetaan tekoälyaikaan sopivaksi? 🔥Kokeilukulttuuri on in. Mitä tapahtuu kokeiluiden jälkeen? 🔥Miten asiantuntija valmistautuu tekoälyn aikakauteen?

Bonfire-podcast: Kilpailuetuna yritysvastuu – Paula Laine ja Niina Ratsula
Miten yritys tekee samalla hyvää ja kohentaa omaa liiketoimintaa? Miten vastuullisuus näkyy suomalaisissa yrityksissä ja miten arkiset eettiset valinnat voivat näkyä nopeasti viivan alla? Nike nosti mainoskasvokseen poliittisesti aktiivisen Colin Kaepernickin, jonka jälkeen sen pörssikurssi koki ison notkahduksen ja lenkkareita poltetaan ympäri maailmaa. Finlayson on saanut Jukka Kurttilan johdolla näkyvyyttä kampanjoilla, jossa otetaan kantaa mm. sukupuolten väliseen tasa-arvoon ja silpomisen – tämän jälkeen Finlayson on tuplannut liikevaihtonsa. Bonfire.fi -bisnesmedian Elisa Kitusen haastattelussa kaksi Bonfire-vaikuttajaa: Paula Laine, Sitran ennakointi- ja strategiajohtaja sekä Niina Ratsula, yrittäjä, Code of Conduct Company.

Bonfire-podcast: Yritykset yhteiskunnallisten ongelmien ratkojana – Paula Laine ja Niina Ratsula
Ovatko yhteiskunnalliset ongelmat yritysten vastuulla? Yritysvastuu ja sen mittaaminen on kasvava trendi – mistä se kertoo? Bonfire-podcastissa käsitellään suomalaisyritysten vastuutekoja, eettisiä ongelmia ja sitä, kuinka yritykset yhteistyössä poliittisten päätöksentekijöiden kanssa voivat parantaa maailmaa. Bonfire.fi -bisnesmedian Elisa Kitusen haastattelussa kaksi Bonfire-vaikuttajaa: Paula Laine, Sitran ennakointi- ja strategiajohtaja sekä Niina Ratsula, yrittäjä, Code of Conduct Company. Paula ja Niina vastaavat esimerkiksi näihin kysymyksiin: 🔥Mikä on suomalaisyritysten vastuutekojen saying/doing -gap? 🔥Miten poliitikot suhtautuvat yritysten kasvavaan yhteiskunnalliseen asemaan? 🔥Miksi kilpailu osaamisesta on yksi yritysvastuun suurimpia motivaattoreita? 🔥Onko meillä yhä hyvä veli -verkostoja?

Bonfire bisnes-podcast #3: Uskottavuus syntyy aitoudesta – Reijo Karhinen ja Jukka Saksi
Aitous on ainut keino uskottavuuteen johtajana. Sen vaade korostuu entisestään somessa. Miksi johtajan on itse kirjoitettava twiittinsä ja oltava aina rehellinen? Siitä lisää Bonfire-podcastissa. Keskustelemassa johtajuusviestinnän valmentaja Jukka Saksi sekä OP Ryhmän entinen pääjohtaja Reijo Karhinen. Kuuntele ja oivalla!

Bonfire bisnes-podcast #2: Johtaminen on viestintää – Reijo Karhinen ja Jukka Saksi
Millainen merkitys viestinnällä on ollut vuorineuvos Reijo Karhisen pitkällä finanssiuralla? Mitä tapahtui syystalvella 2014, kun OP Ryhmän silloinen pääjohtaja Karhinen päätti aktivoitua sosiaalisessa mediassa? Mitä hyötyä Twitter-aktiivisuudesta on ollut? Entä millainen rooli tulevaisuuden viestintäosastoilla tulisi Karhisen mielestä olla? Podcastin isäntänä toimii johtajuusviestinnän valmentaja Jukka Saksi.

Bonfire bisnes-podcast #1: Arvot liiketoiminnassa – Reijo Karhinen ja Jukka Saksi
Yrityksen vakaa arvopohja helpottaa päätöksentekoa, parantaa uskottavuutta ja luo tiiviin työyhteisön. Kuinka viestiä arvoista ja toimia niiden mukaisesti? Johtajuusviestinnän valmentaja Jukka Saksi keskustelee arvojohtajuudesta Vaken hallituksen puheenjohtajan, OP Ryhmän entisen pääjohtajan Reijo Karhisen kanssa. Kuuntele ja oivalla!